برداشتن انواع خال با جراحی
خال، شايع ترين و متداولترين ضايعه ي پوستي است. در واقع يك نوع تومور پوستي است كه از سلولهايي به نام ملانوييت (سلول رنگ دانهاي) ساخته ميشود. به همین دلیل روشهای خال برداری مورد توجه افراد قرار گرفته است. خال دستههایی از سلولهای رنگدانه دار هستند که بهصورت نقاط تیره و کوچک پوست ظاهر میشود و در اندازه و رنگهای مختلف هستند. خالها عموماً بر روی صورت، دست، پا و نیمتنه ظاهر میشود؛ اما میتوانند در هر جایی از بدن به وجود بیایند. اگرچه اغلب خالهای پوستی بیضرر و بیخطر هستند، در موارد نادر پیش سرطانی میشوند و باید با جراحی آنها را برطرف کرد. بسیاری از افراد برای زیباتر شدن اقدام به برداشتن خالهایشان میکنند که جراحی یکی از این روشها است
انواع خال
از انواع خال میتوان به خال سطحی، خال درمال، خال ترکیبی اشاره کرد.
1. خال سطحی: این نوع خال ها معمولاً سطحی و قهوهای رنگ هستند. خالهای سطحی معمولاً زیر ۵ میلیمتر است و معمولاً به دلیل وراثت یا قرار گرفتن در معرض خورشید شکل میگیرند.
2. خال درمال: این نوع خالها معمولاً برآمده و رنگ پوست هستند. البته گاهی اوقات به رنگ قهوهای نیز دیده میشوند.
3. خال ترکیبی: خال ترکیبی مانند خال درمال برآمده است. این خالها معمولاً به رنگ تیره یا قهوهای هستند و دارای مو نیز میباشند
برداشتن انواع خال با جراحی
سه روش برای برداشتن خال صورت و بدن با جراحی وجود دارد: خارجسازی کامل تراشهای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی.
روش خارجسازی کامل تراشهای برای خالهایی مورد استفاده قرار میگیرد که از پوست بیرون زدهاند. در این روش، پزشک در ناحیه مجاور خال از بیهوشی موضعی استفاده میکند و از چاقوی جراحی تیز و کوچک برای برش سطح خال و همسطح سازی آن با پوست مجاور استفاده میکند.
روش بیوپسی پانج معمولاً برای خالهای پوستی کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرد و شامل استفاده از یک دستگاه مخصوص برای پانچ قطعه مکعبی شکلی از پوست است.
خالهای پوستی که صاف یا بدخیم هستند عموماً با روش جراحی همراه با برش برداشته میشوند. در این روش جراح خال را به طور کامل برش میزند و زخم را با بخیه میبندد.
نحوه جراحی انواع خال
این روش غالباً برای خالهای عمیق و یا گوشتی و برآمده مؤثر است. در این روش با بیحسی و بیهوشی موضعی خال و اطراف آن، توسط چاقو خال و بخش عمیق و فرورفته داخل پوست برداشته میشود و جای برش با بخیه دوخته میشود. در این روش، احتمال بهجای ماندن جای زخم در صورت جراحی توسط پزشک غیرمتخصص، وجود دارد. در انتخاب روش جراحی باید توجه داشت که این روش تنها راه از بین بردن خالهای عمیق است و نیاز به پزشک متخصص برای گرفتن بهترین نتیجه را دارد.
آمادگی جهت جراحی برداشتن خال
پزشک جراح برای آمادگی قبل از این جراحی موارد زیر را پیشنهاد میدهد:
مصرف برخی داروهای خاص یا جایگزین کردن داروهایی به جای داروهای مصرفی
خودداری از مصرف آسپیرین، داروهای ضد التهابی و داروهای گیاهی که باعث افزایش خونریزی میشوند.
مراقبت های بعد از جراحی
بیمار در هفته اول پس از جراحی باید از پمادهای آنتیبیوتیک موضعی استفاده کند تا جای عمل دچار عفونت نشود و بعد از ۲۴ ساعت میتواند صورتش را بشوید. رعایت نکات بهداشتی و استفاده مرتب از پمادها در هفتههای اول بعد از عمل بسیار مهم است. سه تا پنج روز بعد از عمل بخیهها کشیده میشوند و شخص میتواند بعد از مدتی استفاده از کرمهای لازم مثل لایهبردارها را شروع کند تا جای عمل کمتر در سطح پوستش بماند.
عوارض جانبی جراحی انواع خال
بعد از برداشتن خال ممكن است عوارضي ايجاد شود كه بسته به نوع و روش برداشت متفاوت است؛ اما اغلب بعد از گذشت چند هفته بهبود مييابد.
قرمزي جاي خال: معمولاً بعد از جراحي يا ليزر ايجاد ميشود و به مرور زمان از بين ميرود.
اسكار (جوشگاه يا رد): احتمال باقي ماندن اسكار بعد از عمل خال، بستگي به مهارت پزشك و نوع ترميم پوست بيمار دارد. البته خالهاي بزرگتر امكان بيشتري براي ايجاد رد دارند و نيز خالهايي كه روي نواحي برجستهي گونهها وجود دارند. همچنين در خالهاي گردن، قفسهی سينه و اندام احتمال ايجاد گوشت اضافه در محل برداشت خال وجود دارد.
تيرگي جاي خال: در بعضي پوستها، به خصوص نوع تيرهتر امكان دارد جاي خال كمي تيره شود كه آن هم طي چند هفته تا چند ماه از بين ميرود.
کلینیک پوست و لیزر صدف یکی از بهترین مراکز تخصصی تزریق چربی در اصفهان است که با تکیه بر مهارت، تجربه و دانش بالا، کم عارضه ترین، ماندگارترین و مطلوب ترین نتایج افزایش حجم و فرم دهی با تزریق چربی را برای شما رقم می زن